Kennel Ambush

Kennel Ambush

Bloggen om Kennel Ambush

Denna blogg kommer i första hand handla om våra hundar, valpkullar och andra äventyr som är hundrelaterade. Skulle jag bli så där lite extra överväldigad så kanske fingrarna slinter på tangentbordet och något helt annat råkar komma med på bloggen.

Wheatenfestivalen 2019

NyheterPosted by Lotta Westrup Sun, August 25, 2019 20:56:37
Så var det dags för Wheatenfestivalen, alltid en trevlig utställning. Bara en massa wheaten att titta på och så fint ordnat av klubben. Timmie (Ambush Without You), nästan precis 12 månader fick göra debut i juniorklass. Hon har ställts två gånger som valp, så hon har ju noll koll på vad som krävs av henne. Jag har inte varit flitig på att träna henne. Jag ställer inte ut så ofta nu för tiden... vilket innebär att jag är ringrostig, i ordets rätta bemärkelse... :-)) Timmie skötte sig galant, trots att vi inte var riktigt överens innan det var dags att inta ringen... Men när vi väl var i ringen så verkligen försökte hon att göra sitt bästa och vara mig till lags. Vi hade verkligen en trevlig stund med samarbete, det visade hon också med sin svansviftning som gick som en propeller.
Att vi behöver öva mer bägge två för att komma i riktig form det är ju solklart :-)

Timmie fick placering som andra tik i juniorklass med HP (av sex) , vilket innebar att hon fick vara med en kort sekund i Bästa Tik. Jag kände mig riktigt nöjd med prestationen från oss bägge. Jätteglad för alla fina ord som jag fick med hem på kritiklappen. Det är ju mitt avelsarbete som värderas på en utställning.  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post133

Tomt i valphagen

NyheterPosted by Lotta Westrup Sun, August 11, 2019 16:36:24
Nu är det helt tomt i valphagen. Det har det i och för sig varit ett tag, för Fiffi har inte bott där sen syskonen flyttade. Fiffi har ju självklart bott med oss tillsammans med våra andra hundar.

Men nu ska i alla fall hagen plockas ned och valprummet omvandlas till ett vanligt arbetsrum.

För idag har Fiffi flyttat till sin familj i Östersund. Fiffi kommer inte att heta Fiffi, det är ju bara vårt smeknamn på henne. Vad det blir är inte riktigt bestämt ännu.

Hejdå Fiffi!  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post132

Litteraturkullen och tekniskt strul

NyheterPosted by Lotta Westrup Thu, August 01, 2019 21:07:35
Tydligen så flyttas min blogg till en annan plattform... så jag kan inte skapa en kategori för nuvarande valpkull 2019. Antagligen därför som en del länkar inte fungerar just nu. Jag lägger upp bilder på kullen här under nyheter och får göra en egen kategori när det fungerar igen.

Nu har alla valpar utom en flyttat. Vi har en tik kvar som är inte är tingad. Vi kallar henne för Fiffi, då hon är så fiffig på att hitta på bus :-)

Litteraturkullen, Barbara Bradford Taylor

Ambush Where You Belong "Wilda"

Ambush Hold The Dream" Britta" (fodervärdstik)

Ambush Angel "Alma"

Ambush Playing The Game "Atomic"

Ambush Voice Of The Heart "Ceasar"

Ambush To Be The Best "Bullen"

  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post131

Snart tomt i hagen

NyheterPosted by Lotta Westrup Thu, August 01, 2019 00:43:41

Nu börjar det att fungera med att äta ur egen skål. I varje fall tills det är tomt i den första 😀

Imorgon flyttar de sista två killarna. En tik får stanna kvar tills vi hittar rätt hem till henne. Vi kallar henne för Fiffi... Hon är så himla fiffig på att hitta på bus ❤️
  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post130

lunch utomhus

NyheterPosted by Lotta Westrup Wed, July 24, 2019 19:57:52
Nu är det nästan bara fast föda som gäller. Mamma Freja börjar nog att längta hem till sin familj hon tycker nu att hennes barn är rätt så jobbiga. Det är precis så som det ska vara när det nu om några dagar är flyttdags för de första som lämnar oss.

  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post129

poséträning

NyheterPosted by Lotta Westrup Sun, July 21, 2019 20:38:19
Idag har vi tränat på att stå fint på trimbordet för att kunna bli fotade. De flesta var hyfsat samarbetsvilliga. En av tikarna blev det inte någon bild på, men vi ska träna fler gånger :-) Det är bara andra gången som de står på ett trumbord, så de skötte sig jättefint även om det krävdes lite övertalningsförmåga :-) Ljusblå hane

Mörkblå hane

Grön hane

Röd tik

Lila tik


Rosa tik  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post128

Trötta valpar

NyheterPosted by Lotta Westrup Thu, July 18, 2019 23:28:38
Efter en stunds bus och äventyr i trädgården så infinner sig lugnet så småningom.
En hane och en tik är fortfarande otingade.

  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post127

En regniga dag

NyheterPosted by Lotta Westrup Tue, July 16, 2019 20:37:35
Idag har det regnat och regnat och inte lite utan jättemycket. Vi har fått tömma krukfaten flera gånger under dagen.

Valparna var ute en kort stund mellan ösregnen. Sen fick det bli lek inne i hagen. Ett bollhav i en plasthundbädd... toppen idé tänkte vi... bollarna låg i den bädden ca 3 sekunder... :-) Sen var de utspridda i hela hagen, men kul hade valparna i alla fall :-)

En tik och en hane finns fortfarande kvar som letar familj.


  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post126
Next »