Kennel Ambush

Freja o Timmie på utställningNyheter

Posted by Lotta Westrup Sun, March 03, 2019 18:46:56

Så var det dags för en tur till Södertälje igen till Terrierklubbens utställning. Freja (Ambush As You Like It) och Timmie (Ambush Without You) var med.

Blog image
Freja

Blog imageFreja

Freja fick Excellent och blev placerad som fjärde tik i den öppna klassen, men utan CK, så hon gick inte vidare. Detta var Frejas första officiella utställning och jag är jättenöjd, även med kritiken från domaren som stämde helt överens med min egen uppfattning om Freja.

Blog image
Timmie

Blog imageTimmie

Blog imageTimmie

Blog imageTimmie med sin viftande svans :-)

Andra gången som Timmie vistas på en utställning. Hon fick glad och positiv i kritiken, för det var hon verkligen. Jag trodde att hon studsade bort sig när vi rörde på oss... var helt genomsvettig... Men domaren menade på att det är bara bra att vara en glad valp :-) Superfin kritik. (Som även den stämmer överens med vad jag själv anser om Timmie... men jag är ju jävig) Bästa valptik blev resultatet... Hemmavarande hundar pockade på uppmärksamhet så vi stannade inte till finalen.

En dag att känna sig nöjd med smileyTimmies debut i ringenUtställning

Posted by Lotta Westrup Sat, January 12, 2019 20:13:38

Så var det dags för våran energiska solstråle att göra debut i utställningsringen. En valputställning i Södertälje. Första "längre" resa i bil för Timmie. Den var lite högljudd, men annars inga problem, hemresan var dessutom tyst... för då var hon trött :-)

Fyra wheaten anmälda och fyra wheaten på plats. Timmie var ensam i sin klass, eftersom hon inte fyllt 6 månader ännu, konkurrenterna var ca 7 månader, en hane och två tikar.


Jag var nervös... Timmie helt otränade inför detta jippo... jag, mycket ringrostig i ordets rätta bemärkelse... Det skulle kunna bli en riktig pärs. Men wow, vårt energiknippe fann sig... hon visade sig rätt fint efter förutsättningarna och till råga på allt så gillade domaren henne så pass att hon blev bäst tik :-)

Timmie slutade som BIM (Bäst I Motsatt kön). Jätteroligt och nu hoppas jag att isen på den fotbollsplan vi har bredvid vårt hus försvinner så att jag kan ta ut svängarna och träna henne ordentligt inför nästa utställning.

Det är nog domaren på den här bilden som vet hur man ska posera vid en vinnarbild... men en valp är en valp... så det blir som det blir :-)


Tomt i valphagenNyheter

Posted by Lotta Westrup Mon, October 22, 2018 20:52:29

Nu är det tomt i valphagen som är nedmonterad. Men helt tomt är det förstås inte, tiken Timmie stannar kvar hemma hos oss.

För en någon vecka sedan åkte Fille som blev en Harry när han flyttade till Småland till sin nya familj. Ikväll åkte Stellan, som under den senaste veckan kallats för sitt nya namn Torsten, han har flyttat till Sigtuna.

Torsten och Timmie hade ett litet avskedsbus innan Torsten blev hämtad.

Blog image

Blog imagePostbilder Nyheter

Posted by Lotta Westrup Mon, October 01, 2018 00:15:51

Blog imageAmbush Without You aka Timmie

Blog imageAmbush You Be Love aka Jackie

Blog imageAmbush Waiting For Love aka Sacsha

Blog imageAmbush Feeling Good aka Fille

Blog imageAmbush A Sky Full Of Stars aka Stellan

Blog imageAmbush Wake Me Up aka Biscuit

Två pojkar kvarNyheter

Posted by Lotta Westrup Sun, September 30, 2018 23:29:32

Två hanar ur valpkullen letar nya hem.

Ambush A Sky Full Of Stars, hemma hos oss kallas han för Stellan då Stella är ett det latinska namnet för stjärna...

Blog image
Ambush Feeling Good, kallas för Fille så länge han bor kvar hos oss.

Blog imageFörsta valpen har flyttatNyheter

Posted by Lotta Westrup Thu, September 20, 2018 20:41:11

Blog imageFörsta valpen har flyttat, tyvärr så lyckas jag inte att få bilden på rätt köl... även om det borde vara en enkel match... Så det är bara att lägga huvudet på sned :-) Men från och med nu är fröken Orange en riktig Stockholms tjej.

En kär hälsningNyheter

Posted by Lotta Westrup Tue, September 11, 2018 02:56:32

Blog image

Sanna som precis fyllt 3 år.

Så finns det såna här små hemma just nu...


Blog imageSova gottNyheter

Posted by Lotta Westrup Thu, September 06, 2018 23:25:02

Blog imageSom man bäddar får man ligga... gammalt uttryck som fungerar än idag.