Kennel Ambush

Kennel Ambush

Bloggen om Kennel Ambush

Denna blogg kommer i första hand handla om våra hundar, valpkullar och andra äventyr som är hundrelaterade. Skulle jag bli så där lite extra överväldigad så kanske fingrarna slinter på tangentbordet och något helt annat råkar komma med på bloggen.

Inofficiell i Köping

UtställningPosted by Lotta Westrup Sun, November 01, 2015 21:12:15
En inofficiell utställning är för mig en utställning där man får en ypperlig chans att träna sig sig själv eller orutinerade hundar "på riktigt". Alltså man skjuter skarpt i en riktig utställningsmiljö (fast oftast lite rörigas än på en officiell utställning) utan att det gäller något. Alltså en arena för att öva upp sig inför en riktig utställning eller bara för att ha kul. Också en miljö för nya hundägare att våga testa och kanske till och med lyckas med att få ett resultat utan att alla de där proffsen är på plats. ja kanske att jag kan räknas som ett litet proffs.. i varje fall inte en rookie... men hundarna jag hade med är inte proffs... de har ställts typ en gång eller två gånger tidigas. Ja förutom Totte då... han har stället, men nu tränar matte Mia med Totte så att de ska bli ett team i ringen. Så detta var ett roligt tillfälle att ta i akt, för som kryddan på moset så var det en välrenommerad domare som dömt wheaten i många år. Lite kul är det när det är en "riktigt domare" även om det är en inofficiell utställning.

Hur gick det då?
Det gick rätt bra :-)
Mia och Totte (Ambush PS I Love You)

Mia och Totte behöver fortfarande träna för att vlil ett team. Men Mia lär sig hela tiden och Totte behöver egentligen inte lära sig mer än att inse att de två ska vara ett team och inte en "one man show". Totte är inte så lätt att visa... jag vet ... av erfarenhet, och då är jag mer erfaren än vad Totte är. Så Mia, go go, träna träna så blir ni ett team.

Och vet ni vad ... Mia och Totte fick en hedervärd andra placering, bra jobbat!

Lotta (med lugg) och Misha (Ambush She's The One)

Lotta och Misha behöver också träna för att bli ett team... det syns tydligt på bilden...(som kommer nedan) Misha har inte förstått vad som väntas av henne och hon tycker att om hon sitter fint så kommer godiset med automatik... och så kommer jag som kräver att att hon ska stå och absolut inte sitta fint.. snacka om kontraorder... Men Misha fick superfin kritik och det sa domaren också... en jättefin tik som inte vet vad som väntas av henne. Men det är bara som sagt att träna och träna om igen. Andra bästa tik blev Misha, som slog sin halvsyster Ruth hamnade på en fjärde placering.

Julia och Rutn (Ambush Sweetest Thing)
Vare sig Julia Ehlert som visade Ruth eller Ruth själv behöver ringträning... Julia vet vad hon gör, Ruth vet inte vad hon gör, hon bara gör :-) Men det gör de bägge med bravur. Nu "råkade" domaren upptäcka det som jag vet... Ruth är en liten tik, inte bara liten utan t o m lite lågställd. Den här domaren tyckte att det var en klar nackdel och Ruth kom på fjärde plats, av fyra deltagare. En sak är säker... Ruth är lika glad för det, svansen viftar fortfarande.
Tack Julia för att du visade henne så fint, min lilla Ruthan-Tutan.  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post60