Kennel Ambush

Kennel Ambush

Bloggen om Kennel Ambush

Denna blogg kommer i första hand handla om våra hundar, valpkullar och andra äventyr som är hundrelaterade. Skulle jag bli så där lite extra överväldigad så kanske fingrarna slinter på tangentbordet och något helt annat råkar komma med på bloggen.

En vecka har gått

NyheterPosted by Lotta Westrup Sat, June 08, 2019 22:54:13
En hel vecka har redan gått sedan de föddes. Är tacksam för att vi har en sval källare i denna värme. Mamma Freja gillar inte värme... valparna behöver värme, så det är en balansgång. Men det går bra och valparna är trinda och goa och varma. Deras största nöje är ännu så länge att äta och sova.Då allt är lugnt i valplådan så funderar jag mest på kennelnamn. Det ska ju vara litteratur, Mamma Freja är ju från en "Shakespeare"-kull... så lite på det måste jag spinna vidare på.

  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post119

Kul med framgångar

NyheterPosted by Lotta Westrup Fri, June 07, 2019 23:09:15
Aslan, Ambush Hungry Heart har sedan en tid satsat på grenen Nosework, en jättekul sport, där våra hundars fantastiska nosar är ett fantastiskt redskap.


"Aslan gjorde 4 fantastiska och säkra sök som tog oss till total-1:an och uppflyttning till klass 2. Äntligen!! " Citat från matte Pernilla Svenssons inlägg på FB.

  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post118

Frejas valpar

NyheterPosted by Lotta Westrup Tue, June 04, 2019 21:57:10
Mamma Freja är på en kort rastning och jag får en chans att fota de små liven så att man verkligen kan se dem. Sex goa tjocka korvar som ligger och sover. Det är nu bara att njuta av lugnet de här första veckorna innan öppnar ögon och öron och blir rörliga. Sen å andra sidan så är de lite roligare när de uppe på benen och börjar att upptäcka omvärlden.  • Comments(1)//kennel.ambush.se/#post117

Frejas valpkull

NyheterPosted by Lotta Westrup Sun, June 02, 2019 18:59:53
Tyvärr så miste vi en av hanvalparna idag. Han var helt enkelt inte livsduglig och det visade mamma Freja tydligt genom att avvisa hon om och bära bort honom från sina syskon. Ibland vet djuren mer än vad vi tvåbenta gör. Trist och sorgligt men något man alltid måste ta med i beräkningen att det kan hända.
Tre hanar och tre tikar har vi nu i valplådan.

  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post116

Valpar födda

NyheterPosted by Lotta Westrup Sun, June 02, 2019 02:16:59
Den 1/6 föddes 4 killar och 3 tjejer. Freja var jätteduktig och skötte det mesta helt själv assisterad av yngste sonen Axel med sin flickvän Sofie. För Björn och jag var på en utflykt och missade inledningen. Freja var i trygga händer, Axel har varit med förut. Det är ju fördelen när man har barn (vuxna nu) som verkligen har växt upp i valplådor... De har full koll på vad som ska till, alltifrån steriliserade saxar till att det behövs extra energitillskott om det drar ut på tiden. Framförallt att det finns en magkänsla på att allt är ok.
Nu säger vi bara välkommen till världen ni små sju underverk

  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post115

Junivalpar

NyheterPosted by Lotta Westrup Tue, May 28, 2019 20:24:25
Sen en vecka tillbaka har Freja flyttat in hos oss och vi går i väntans tider. Nationaldagen är den "uträknade" dagen. Så någonstans runt den 6/6 så kommer valparna. Så nu ska valplådan plockas fram och alla förberedelser bli klara så att vi är beredda för ytterligare en Ambushkull.

Dags att börja leta kennelnamn till de små, vilket alltid är en rolig sysselsättning när man ändå bara väntar.  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post114

Valpar i början på juni

NyheterPosted by Lotta Westrup Tue, May 07, 2019 21:18:22
Nu är det än mer tecken som visat sig, så nu tror vi på riktigt att Freja är dräktig. Naturen kan ju alltid spela ett spratt. Men nu är det så pass att vi verkligen planerar för att valpsäkra hemmet igen och att sätta ihop valphagen och valplådan.

Börjar till och med att fundera på vilka kennelnamn valparna ska få :-)  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post113

Kanske valpar på gång

NyheterPosted by Lotta Westrup Sun, April 28, 2019 18:51:37
Nu väntar vi förhoppningsvis smått igen. Freja har visat de första tecknen på att hon är dräktig. Lugnare och ingen direkt matlust. Sen är ovissheten stor, men prognosen är ju god för att vi i början på juni ställt fram valplådan och har små "tjocka korvar" och att frågeställningen "Vad ska vi göra under semestern?" är helt onödig smiley

Stolt blivande (hoppas vi) fader är Sixten. En gentleman som Freja inte behövde tillrättavisa en enda gång. De gick runt i trädgården tätt intill varandra, som två parhästar, när det var dags var det dags och när det sen höglöpet var över så fortsatte de bara med att gosa och trava runt tätt intill varandra. Vi håller tummarna för detta kärlekspar... smiley

Blir det nu valpar så känns det extra spännande då det är första gången jag använder mig av två egna uppfödda hundar. Ambush versus Ambush. Det har "bara" tagit 13 år att komma dit i min avel då året för min första kull var 2006.


Sixten (Ambush Heart'n Soul)

Freja ( Ambush As You Like It)  • Comments(0)//kennel.ambush.se/#post112
Next »